Et land der bare er så anderledes

Cuba, pakkerejse eller rejs selv


Cuba, aqui vengo

Pas, visum og sygeforsikring er kravet

Umiddelbart lyder det lidt besværligt at komme ind i Cuba, men det er det faktisk ikke. Der er dog nogle krav, se nedenstående;

 • Pas:

  En ganske almindeligt gyldigt dansk pas der ikke udløber mens du er i Cuba

 • Visum:

  Et cubansk turistvisum består af en blanket/formular, som skal udfyldes inden afrejse. Visummet eller turistkort, som det også kaldes, er udfyldt af rejsebureauet enten på computer eller med kuglepen i hånden. Det cubanske visum er et løst dokument, som man vedlægger sit pas. Visummet er nogenlunde på størrelse med en gammeldags check. Turistvisum til Cuba er datoløst og bliver gyldigt i 30 dage fra indrejsedatoen i Cuba. Skal du være afsted i længere tid, kan du få fornyet dit visum lokalt i yderligere 30 dage.

  Allerede ved afrejse fra Danmark er det nødvendigt at have dit visum klar, da flyselskaberne har lov til at afvise dig ved check in, hvis ikke du kan fremvise dit turistvisum.

  Prisen for et visum svinger rigtigt meget, i lufthavnen på Cuba koster det 120 kr, mens rejsebureauer  herhjemme let tager over 600 kr.

  Men modsat, hvis du flyver med Air Cananda (mellemlanding i Toronto) bliver der gratis uddelt visum, som du så selv udfylder i flyet fra Toronto til Havana. 

  Og, skulle du stå i Havana uden visum, kan det godt købes i lufthavnen.  Cubanerne er jo ikke så dumme, at de sender dig hjem før du har brugt alle dine penge.

  Men, for en sikkerheds skyld, få visum inden afrejse.

  Bemærk, hvis du kommer direkte fra USA til Cuba, gælder dette visum ikke.

 • Flybillet retur:

  De kan godt finde på, at bede dig om at vise en returbillet, men det er nu sjældent. Alle har jo også en billet ud af landet igen.

 • Gyldig sygeforsikring:

  Fra 01 maj 2010 skal alle rejsende til Cuba bevise ved indrejsen, at de er i besiddelse af en rejseforsikring fra et godkendt forsikringsselskab. 

  Du skal nok tage dette nye krav alvorligt og sørge for at have en godkendt forsikring samt dokumentation herfor. Forsikringsselskaberne er forpligtede til at udstede sådan dokumentation, også hvis rejseforsikringen er del af en indboforsikring eller på et kredit kort.

  Jeg har selv Codan forsikring, og ringede til dem angående dokumentation for denne forsikring, og 2 minuter efter modtog jeg dette på mail. Så det er nemt

  Ellers kan du købe forsikring i lufthaven, du skal nok komme ind i landet. Men en forsikring er en rigtig god ide. Det gule sygesikringskort gælder ikke, så det kan godt blive dyrt.

Se adresse og åbningstider på Cuba's ambassade i Danmark


Hvis du gerne vil vide mere om hvad der sker når du kommer til ankomsthallen i Havana's lufthavn
Cuba med fly

Hvem flyver til Cuba

Der er en del flyselskaber der flyver til Cuba.  Du kan ikke flyve direkte til Cuba fra Danmark, men skal mellemlande.

Du kan finde masser af gode tilbud på søgemaskinerne som

Check gerne flere søgemaskiner, da der kan være stor forskel på prisen.

Og undgå fly rejser, hvor du mellemlander i USA. Det kræver et andet visum for at komme ind i Cuba.

Du kan også flyve til andre byer end Havana

 

Hvis du påtænker en rundrejse, kunne det måske være en god ide, at flyve ud til Havana og hjem fra Holguin, så slipper du for at rejse tilbage til Havana.

Det er måske lidt dyrere med to enkeltbilleter, men du sparer en del rejsetid. 


Cuba på egen hånd

Det er faktisk ment at arrangere sin egen rejse til Cuba

Det er faktisk nemt at være sin egen rejsearrangør, og ganske sjovt.

Det kræver selvfølgeligt lidt mere end bare at ringe til Spies rejser, eller andre. 

Hvordan gør jeg så...

 

 

 • Title
  Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Title
  Lorem ipsum dolor sit amet.
 • Title
  Lorem ipsum dolor sit amet.