Cuba

Santiago de Cuba

Byen blev grundlagt i 1514 af Diego Velazquez og var øens hovedstad indtil 1549. Den er opkaldt efter den spanske konges skytshelgen Santiago. Den første guvernørbolig fra 1520 står stadig ved Céspedes Parken og huser nu Museet for Kolonial kunst. Det er byens ældste bygning.
Byen blev hurtigt et slavecenter, fordi der var brug for billig arbejdskraft til kobberbrydningen i El Cobre og guldudvindingen som fandt sted frem til 1554, hvorefter spanierne gik efter mere givtige guldfund i Mexico.
Rigdommen medførte her som i andre af Cubas byer hyppige piratangreb. 

Santiago de Cuba

I provinshovedstaden Santiago de Cuba  (600.000 indbyggere) finder man en anden befolkningssammensætning end i resten af Cuba. Byen har igennem tiden været præget af spanske og franske tilflyttere og ikke mindst af afrikanske slaver. Sorte cubanere præger gadebilledet, og man mærker, at der er langt til hovedstaden Havana.  

869 km FRA HAVANA
15 timer i bus
Santiago de Cuba

Se rejserute


Bo godt i Santiago de Cuba

Hotel E San Basilio

Hotel San Basilio er et meget lille hotel med kun 8 værelser, men utroligt hyggeligt. Det ligger små 5 min gang fra centrum, så beliggenheden kan næppe blive bedre. Og, det vigtigste. Der er nattero. Ingen larm fra gaden.

Morgenmaden er dog ikke værd at skrive hjem om.

Jeg boede selv på dette hotel foråret 2018.

 


Hotel Casa Grande

Midt på torvet ligger dette smukke hotel, med den berømte cafe. Jeg har ikke selv boet på hotellet, men hvis du vil bo centralt, så er det dette hotel.

Der kan nok forekomme en del nattestøj fra musikstedet ved siden af, samt fra pladsen overfor.

 


  • Æres vagt for Fidel Castro

  • Santiago de Cuba i regnvejr

  • Glad tomat sælger

Oplev byen

I Santiago de Cuba kan temperaturen blive meget høj, da byen ligger nede mellem bjergene. Byen er kuperet, støjende, og ikke særlig ren. Og der er mange biler, og de dytter ustandselig. 

Byens beliggenhed er et kapitel for sig. Med Sierra Maestra-bjergkæden som baggrund ligger byen ned til en smuk bugt, hvor havnen siden det 16. århundrede har været livsnerven. Lidt udenfor byen ligger fortet Castillo de San Pedro de la Roca del Morro, der foruden en drabelig historie også byder på en formidabel udsigt over kysten.

Da byen ligger langt fra Havana, siges det, at byen måske er noget af det mest autentiske Cuba, der kan opleves. Det tvivler jeg nu på.
Byen er også kendt for Fidel Castro, og starten på den Cubanske revolution.

Fidel Castro er lagt til hvile på kirkegården i byen. Absolut et besøg værd.

 

Fra den 21 til 27 Juli afholdes det årlige karneval, som er Cuba's største. Byen bliver en stor fest. 

 

Santiago de Cuba
Steder i Santiago de Cuba du skal opleve

Highlights i Santiago de Cuba

Santa Ifigenia Kirkegården

Kirkegården er nu hvilested for Fidel Castro, og er den næst største kirkegård i Cuba. Her hviler mange kendte personer, bl.a Jose Marti og Bacardi.
Hver halve time er der vagt skifte, som skal opleves!!

Besøg cafeen på hotel Casa Grande

Et must see sted for dig som turist. Nyd en kop kaffe, eller en Mojito mens du ser livet glide forbi på Park Cespedes.

Husk også at tage elevatoren op på tag terrasen, der er en stor cafe og en fantastisk udsigt ud over byen.

Parque Cespedes

Midt i byen ligger denne plads, som er meget livligt døgnet rundt. Her mødes lokale og turister i en skøn blanding for at nyde solen eller de mange cubanere der underholder med musik.
På pladsen ligger det berømte hotel Casa Grande med en dejlig terrasse, hvor der kan købes øl og kaffe. Udsigten er strålende, specielt hvis du tager elevatoren op på tag terrassen.

Heladería "Jardines de Enramadas

Coppelia er utvivlsomt den mest berømte isbutik på Cuba.

De ligger overalt, men Copelia i Santiago de Cuba er nok den smukkeste. Den ligger  på strøget på højre hånd ned mod vandet.
Alle borde er udendørs, skærmet mod solen af store parasoller. Der er naturligvis servering ved bordet. Modtaget kun CUP.

Nyd tre store kugler is og en lille kage. Prisen omkring 2 DKR. Så det er bestemt et godt sted for børnene

Useful Information