Cuba

Havana

La Habana, hvis officielle navn er Ciudad de la Habana, (på dansk Havana) er hovedstaden i republikken Cuba og den næststørste by i Caribien (efter Santo Domingo) med et indbyggertal på 2,1 millioner

Havana

La Habana, hvis officielle navn er Ciudad de la Habana, (på dansk Havana) er hovedstaden i republikken Cuba og den næststørste by i Caribien (efter Santo Domingo) med et indbyggertal på 2,1 millioner

Der er kun en by som denne i verdenen

8.200 km FRA København
16 timer i fly
Havana
Havana, der er kun en by som denne i verdenen

Se beliggenhed

 • Capitolio

 • Typisk gade i Havana

 • Cafe ved aftenstid

Cuba fra en anden side

Oplev byen

Der er kun en by som denne i verdenen. Enten elsker du byen, eller du hader den, der er ikke nogen gylden middelvej. 

Byen er fyldt med støj, røg, møg, faldefærdige huse, larm og mennesker overalt. Men den er også; livsglæde, musik, charme, skønne koloniale huse, fortovscafeer, dans, kunst og et dejligt klima. Og meget mere.

Oplev selv byen, og du kommer igen (måske)

Havana

Bo centralt i Havana på Hotel Inglaterra

Hvis du vil bo meget centralt i Havana, og i gå afstand fra centrum, skal du bo her på Hotel Inglaterra. Gammelt historisk hotel midt på plads Central. Det er altid det hotel jeg bor på, når jeg er i Havana, selvom priser nok ikke står i forhold til kvaliteten.

Der er en dejlig udendørs cafe, og endnu en cafe øverst med fantastisk udsigt over Havana. 

Morgermaden er fin, beliggenheden strålende, og værelserne er meget forskellige. Du er jo i Cuba.

Havana er en meget stor by, og består af flere bydele

 • 1 Havana Vieja

  Havana Vieja
  Den gamle by (Havana Vieja) er fyldt med koloniale bygninger, og er den kønneste del af byen.

  Her vil du finde Plaza de la Catedral. Det er her du også møder de fleste turister. Hemingway's foretrukne bar "El Floridita" samt den meget berømte La "Bodeguita del Medio" er også at finde her.

 • 2 Havana Centro

  På den anden side af Parque Central begynder den Havana Centro, eller det centrale Havana. Capitolio er indgangen hertil. Mange af bygningerne i Havana Centro er faldefærdige eller kolapset. Det er i det område, et typisk cubansk arbejderkvarter, du vil opdage virkelige cubanske liv. Endnu en oplevelse venter.

 • 3 Havana Vedodo

  Bydelen Vedado der ligger langs kystlinien, eller Malecon, blev udviklet mellem 1930'erne og 1960'erne, da Havana var en turist magnet for amerikanerne. Højhuse, restauranter og mange butikker langs 23 Gade gør denne bydel til et must see.
  Hotel Nacional hvor mange kendte amerikanske skuespillere har boet, kan opleves i dette område.

 • 4 Miramar

  Vest for Vedado længere ude langs kysten er Miramar, den eksklusive og rige del af byen. Udenlanske ambassader, store og imponerende hotellet samt kæmpe villaer præger den del af byen. Det er bla. her du kan se Havana's Akvarium, og overfor handle ind i byens største supermarked.

 • Plaza Carlos III

  5 Nuevo Vedado

  Nuevo Vedado, bydelen med den travle og spændende gade 23. 

  Det er i dette område, du finder busstationen Viazul, Zoologisk have, kirkegården med mere end 800.000 grave, samt masser af små spændende forretningen. Bl.a kan du opleve Havanas svar på indkøbscenteret Fields, Plaza Carlos III

Steder i Havana du skal opleve

Highlights i Havana

Useful Information